Ontstaan van de Bepper Balance Methode

Animatie Bepper Balance Sessie

De Bepper Balance Methode is een methode die is ontwikkeld door Bepper. De bedenker is Liesbeth Bouwhuis. Zij ontdekte in haar praktijk als coach dat ze de cliënt sneller kon helpen via een bepaalde manier van vragen stellen over een probleem. En dit probleem inzichtelijk te maken op een bord. Hierdoor ontdekt de cliënt zelf waar de mogelijkheden liggen iets te veranderen. Waar een probleem uit bestaat, uit verschillende aspecten die een rol spelen of onderdeel zijn van het probleem. En, dat, als je die aspecten los van elkaar bekijkt, voelt en bespreekt, er dan meer overzicht en helderheid komt. 

Hierdoor komt de cliënt tot meer en betere inzichten die leiden naar mogelijke veranderingen van actie, visie of beleving. 

Zij heeft dit 2-dimensionale beeld vervangen voor een 3-dimensionale tool, het Bepper-bord, oftewel de Bepper3in1. Door de 3-dimensionale uitvoering en het werken met gems die voelbaar de energie, tijd, motivatie en dergelijke van een persoon vertegenwoordigen, werkt het intuitieve samen met het hart en het brein. Een totaal en eerlijk beeld van de innerlijke beleving laat zich helder zien voor cliënt en professional.

Liesbeth Bouwhuis

Na veel onderzoek en speurwerk volgde veel oefenen, fine-tunen en schrijven. Vele mensen zijn bereid geweest te testen, feedback te geven en hun eigen problemen te delen boven een Bepper Bord. Zo heeft zich een veelzijdige en uitgebreide methode ontvouwen met veel variaties in doelgroep en aanpak. 

Later is daar voor teams en gezinnen de Team-Kit aan toegevoegd die in principe volgens dezelfde methode werkt. 

Wij hopen op veel verbetering van situaties die om verbetering vragen en zien elke dag hoe fijn het is snel tot de kern te komen. Zo lopen frustraties niet op en kan er effectief gewerkt worden aan dat wat aandacht behoeft en kansen biedt.

Wilt u kennis maken met de methode of de bedenker, dan bent u van harte welkom contact op te nemen met Liesbeth.